DidiЗдравейте,

Казвам се Диана и от юли 2013г. рака на гърдата се появи в живота ми.

Не мога да кажа, че деля времето на два етапа – преди  рака и след рака. Същата съм си – отвътре!

Не мога да кажа и че нищо не се е променило. Усетих със сетивата си думите от една любима песен …. “Dust in the wind….” (Прах във вятъра)

Това което искам да Ви споделя е :

Диагнозата не бива да променя усещането ти за Живот, за това че имаш правото да си Щастлив, а Усмивката да е част от деня ти.

Всички хора имат трудни моменти! Факта, че се лекуваш от рак  не означава автоматично различно отношение към света около теб!

Затова за мен е истинско удоволствие, да бъда полезна на прекрасната идея на Нана Гладуиш и фондацията „Една от 8”!

За  начало  като инструктор по Пилатес или Йогалатес!

Аз самата бях на втората седмица след мастектомията на гърдата в залата , за да се въстановя. В началото стигаше само да слушам музиката и изпълнявам 30% от упражненията.

Препоръчвам горещо на жените, които имат желание – да дойдат при нас и  да раздвижат в приятна обстановка телата си.  Да отпуснат умовете.

Упражненията ще са съобразени с възможностите! Целта е да сте тонизирани и с  по-добре работеща мускулатура .

Да си помогнем взаимно !

 

 

Диана  е дипломиран  инструктор  по аеробика от 1999г.   През 2002 г. въвежда за първи път в България „Пилатес за бременни”.  Лектор в национално училище – списание „9 Месеца” – за спорт по време на бременност. Професионална балерина от 1991г. НАТФИЗ специализация -„Вариететна и Телевизионна Режисура” , участие в многобройни телевизионни програми, концерти в чужбина, главна роля във филма „Авантюрата Хамлет”, хореограф  и  ивент мениджър.

 

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от Джоузеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.   Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област.

 

Йогалатес е система от упражнения, успешно съчетание на йога и пилатес. Йогалатес се базира на най-новите медицински изследвания за функциониране на човешкото тяло при движение. Йогалатес – йога и пилатес „работят“ за теб. Чрез йогалатес се постига укрепване на мускулатурата без създаване на излишен обем като при силовите тренировки.