IMG_5411Здравейте, казвам се Вера Николова и съм с диагноза рак на гърдата от 2002 г. Когато за първи път чух диагнозата не исках да повярвам, че това  се случва на мен и дълго време си мислех, че е грешка. Преминах през период на шок, отчаяние. Питах се „защо на мен”, просто не исках да умирам, защото децата ми имат нужда от мен. Съвзех се и реших, че трябва да се боря. Преминах през химиотерапия, лъчетерапия и последваща хормонотерапия.

През годините имах четири рецидива, през 2004, 2006, 2008 и през 2012 години. Болестта не ме остави на спокойствие.т време на време ми напомня за себе си, но това не ми пречи да се чувствам добре, да се радвам на живота, всяка сутрин да благодаря на Господ, че съм жива и да се радвам на всеки ден.

Искам да кажа на всички момичета, които чуват дигнозата, запазете спокойствие, поплачете си, когато ви се плаче, преминете през всички етапи, но се изправете и започнете борбата, заслужава си !

Да споделям моя живот и опит с вас и да се чувствам полезна ми дава стимул да продължавам напред – днес, утре, догодина …

P1440638Здравейте, казвам се Диана Гунева. Обичам лятото!
В един прекрасен ден през юли  2013 г.  разбрах че имам рак на гърдата и ми предстои битка за живот.  Синовете ми –Доминик и Едуард бяха на 8 и на 11 годинки тогава. И до днес ме водят  думите, които им казах,  съобщавайки за болестта си….. „ Мама вярва , че ще се справи и ще го пребори” !
Те ми повярваха , повярвах си и аз!

Последва операция при която беше премахната гърдата . Проведох курс от 6 химиотерапии,  лъчетерапия и курс на лечение с Херцептин.
Ноември 2014 г. успях да направя реконструкция, защото това беше  голямото ми  желание!

Благодарна съм на всички хора, които бяха с мен през този период! Благодаря и на съдбата че ме остави да се радвам на Лятото като сезон и да открия Лятото в душата си след преживяното!
За мен е истинска чест и огромна радост да бъда част от екипа на “Една от 8”.

IMG_3191Здравейте, аз съм Милена.

Ракът дойде у дома като неканен гост. Изненадата и шокът бяха  големи, не знаехме как да го изгоним.  Винаги съм била голямата опора на моята майка, но в този момент  се почувствах безсилна. Повече от всякога имахме нужда от  истински приятели, които да ни подадат ръка.

Намерихме ги в Клуба на Една от 8. Днес майка ми е здрава, а аз съм щастлива да бъда част от  Фондация “Една от 8″.

 

 

 

 

АнтонианаПсихолог Антонина  Топалова

Здравейте, мили момичета и жени, които се сблъсквате с думите: „Имате рак на гърдата, положението е сериозно и трябва да се справим с проблема”. Разбирам ви напълно, защото преди осем години  и аз – Антонина Топалова на деня 17 септември празник на София, Вяра, Надежда и Любов – чух тези думи. Но ето – жива съм и убедена, че ракът е отстъпил не две крачки, а окончателно назад от моя живот и този на близките ми. Разказах етапите си на лечение във филм, който се излъчваше по една телевизия със здравна тематика.

Виж повече

 

 

herminka picХермина Емирян Водещ-психолог

Здравейте, Казвам се Хермина Емирян.

Преди вече 19 години, в крехка тийнейджърска възраст, и аз раз¬брах какво е рак от първо лице. С помощта на семейството си и на много познати и непознати хора от близо и далече, имах шанса да се излекувам, след което пълно¬ценно да завърша училище, психология и да се отдам на работата в неправителствения сектор.

Вече 15 години под една или друга форма работя за каузите на хора в неравностойно и затруднено положение. Това е моят начин да се отблагодаря за шанса, който имам да живея втори живот и да го направя смислен и значим за себе си и хората около мен.

 

ivanИван Сотиров

Професия:  Адвокат
Специалност Право,
Софийски университет „Св.Климент Охридски” 1981г.
Главен юрист на Конфедерация на независимите синдикати в Бъгария (КНСБ)
Адвокат на Управителния съвет на Български лекарски съюз
Професионален опит:
1984 -1989 г. : Началник отдел „Правен” в район Люлин, гл. юрист в община „Връбница”, ст. юрисконсулт в Столична община.
Началник отдел „Приемна” 1990-1997г  в администрацията на президента д-р Желю Желев