IMG-a4c571cc3905fc124dd19c13ba4e4484-VНАШИЯТ ЕКИП

 

 

 

 

 

 

 

Създадох Фондация Нана Гладуиш –

DSC_0159

Една от 8 за всички нас, които по един или друг начин се сблъскваме с диагнозата Рак на гърдата.

Ако тръгна да ви обяснявам сега колко безкористни са моите намерения и как искам да помогна на всички, съм убедена, че няма да дочакате дори следващото изречение. Затова ще се опитам да ви кажа нещо след като ви задам един въпрос:

Случвало ли ви се е както си стоите да решите, че имате всичко, от което се нуждаете?

Един ден аз си казах точно това. Бях щастливо омъжена, с дете, с достатъчно пари, за да живея добре. Вярно бях с диагноза рак на гърдата, но все още бях жива. Дадох си сметка, че може и да не умра съвсем скоро и разбрах, че това, което ми се случва завинаги ще остане част от мен. Защото на мен ракът ми е седял на масата,  носил ми е дрехите, спал ми е в леглото.  И тогава аз за себе си разбрах, че няма къде да избягам. Трябва да се боря. А започнеш ли такава битка, тя оставя белези и спомени за цял живот. Но аз отказвам да превърна този етап от живота си в мрачен спомен, напротив. Ако и вие искате да опитате, елате при нас. Нека си помогнем една на друга. Да поговорим, да споделим, да дадем, когато можем и да вземем, когато имаме нужда.

Аз получих много и от живота, и от хората. А съм човек, който вярва, че ако ти се даде нещо, трябва да върнеш жеста.

За мен Фондация Една от 8 е десятъка, който аз искам да платя на обществото, на хората, на живота…

И ако ракът е нашето земно чистилище, нека Една от 8 бъде светилището, където да можем да споделим и най-големите си страхове, както и най-съкровените си желания.

Посвещавам тази Фондация на двама души:

Моят баща Стефан Стефанов – Хари. Капитан далечно плаване, починал от рак на 25 септември 2007 г. Най-невероятният човек, когото някога съм познавала.

И на моята голяма приятелка

Марияна Низамова – Маня. Една прекрасна млада жена от Самоков, с която имахме много общи планове, но на 11 август 2013 г. смъртта ни раздели.

Засега …