Любими български звезди канят
на „Окриляващ поход“ срещу рака на гърдата

Кампанията „От любов към живота – AVON срещу рака на гърдата“ за пореден път повежда смела битка с най-коварната женска болест, отправяйки покана към всички съпричастни с каузата за „Окриляващ поход“ на 25 април в София. Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов заедно със смелите сървайвъри от фондация „Една от 8“ ще очакват участниците в похода на площад „Княз Александър I Батенберг“ точно в 11 ч. Ръка за ръка, всички заедно ще оцветят улиците на София в розово в знак на подкрепа към засегнатите от заболяването жени, техните семейства и приятели.

С обединени усилия, рамо до рамо ще застанат артисти, певци и партньори на „От любов към живота“, за да извървят пътя до Паметника на Съветската армия и така да покажат съпричастност към проблема. На финалната точка на Похода плеяда от обичани български изпълнители ще излязат на сцена, за да зарадват присъстващите с песните от саундтрака на най-мащабната кампания срещу рака на гърдата у нас – „Утре“ и  „От любов към живота“. Пред публиката ще застанат и дамите от фондация „Една от 8“, преборили се с болестта, които днес помагат на жени, преживели ужаса на диагнозата рак.

Основен акцент на кампанията „От любов към живота“ през 2015 година е осигуряването на помощ на жени с рак на гърдата. Именно затова  AVON се обръща към специалистите от фондация „Една от 8“, с които заедно идентифицират най-горещите сфери, в които дамите имат нужда от помощ и подкрепа и така създават програмата „Бъди до мен“. Съвместният проект ще се финансира от  продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на AVON, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. С всеки закупен продукт се даряват средства за осигуряване на психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели. „Бъди до мен“ включва още практическа подкрепа и осигуряване на сутиени след преживяна мастектомия, както и аксесоари за глава (тюрбани) по време на химиотерапия.

Специално за кампанията в България AVON пуска на пазара и новата „Окриляваща тениска“, част от благотворителната серия продукти. Окриляващата двойка дамска блуза и мъжка тениска са дело на известния български дизайнер Николай Божилов. Той се включва в кампанията „От любов към живота“ благотворително и влага любов, вдъхновение и истинска вяра в доброто в своите модели. Самият дизайнер споделя, че подкрепата на каузата е истинска чест за него, а новите модели – само още един начин да напомним, че помощта е жест, който окрилява. Окриляващата тениска е на цена 19,90лв. и е достъпна за продажба на AVON.BG и чрез Представител.

Организаторите призовават всички граждани да се включат в „Окриляващия поход“, да облекат „Окриляващата тениска“ и да помогнат на жени с рак на гърдата да получат психологическа и емоционална подкрепа и да възвърнат своето самочувствие в битката.