Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Нашият екип

НАНА ГЛАДУИШ, Основател и Председател на Фондация Една от 8

 

Нана Гладуиш, телевизионен водещ, публична личност, основател на Фондация Една от 8. Нана е жена, която два пъти е диагностицирана с рак на гърдата – 2012 и 2017. От 2013 г. Нана не спира да работи за каузата на фондацията и посвещава цялото си време за решаване проблемите на жените с диагноза рак на гърдата.

Здравейте, казвам се Нана Гладуиш. Когато за първи път се срещнах с рака си казах: „Моят рак не случи на човек“. Когато вторият път се срещнахме отново си казах: „Моят рак ще умре преди мен. Може и една секунда да живея по-дълго от него, но ще го надживея.

Много се дразня когато казват, че някой е преборил рака, защото според мен единствената борба, която ни е позволено да водим е тази със самите себе си. Е, аз мога да кажа, че спечелих битката със себе си няколко пъти. Научих много неща, преживях още повече, позволих си да бъда неща, които не съм вярвала, че мога. И продължавам, защото за мен успеха не е константа, а отговорност да продължавам отново и отново. И ако в някои дни се боря за себе си, то във всички останали се боря за другите.“

ВЕРА НИКОЛОВА, Специалист работа с пациенти и Административен Мениджър в Една от 8

 

Вера Николова е изключително отдадена на работата си и в помощ на жените с рак на гърдата и техните близки. Тя провежда практически и информационни консултации. За първи път Вера е диагностицирана с рак на гърдата през 2002 г. През годините тя получава няколко локални рецидива и до днес продължава да е на терапия. Тя един прекрасен пример за това как 18 години след диагноза рак на гърдата в 3-ти стадий, човек може да живее един пълноценен и щастлив живот.

„Здравейте, казвам се Вера Николова и съм с диагноза рак на гърдата от 2002 г. Когато за първи път чух диагнозата, не исках да повярвам, че това  се случва на мен и дълго време си мислех, че е грешка. Преминах през период на шок, отчаяние. Питах се „защо на мен”, просто не исках да умирам, защото децата ми имат нужда от мен. Съвзех се и реших, че трябва да се боря. Преминах през химиотерапия, лъчетерапия и последваща хормонотерапия.

През годините имах четири рецидива, през 2004, 2006, 2008 и през 2012 години. Болестта не ме остави на спокойствие. От време на време ми напомня за себе си, но това не ми пречи да се чувствам добре, да се радвам на живота, всяка сутрин да благодаря на Господ, че съм жива и да се радвам на всеки ден.

Искам да кажа на всички момичета, които чуват диагнозата, запазете спокойствие, поплачете си, когато ви се плаче, преминете през всички етапи, но се изправете и започнете борбата, заслужава си! Да споделям моя живот и опит с вас и да се чувствам полезна ми дава стимул да продължавам напред – днес, утре, догодина …“

АНТОНИНА ТОПАЛОВА, Психолог във Фондация Една от 8

 

Антонина Топалова е психолог на фондацията от нейното създаване. Антонина е диагностицирана с рак на гърдата през 2005 г. Днес тя помага на жени с диагнозата и техните близки, като води групи за взаимопомощ и провежда индивидуални психологически консултации.

Здравейте, мили момичета и жени, които се сблъсквате с думите: „Имате рак на гърдата, положението е сериозно и трябва да се справим с проблема”. Разбирам ви напълно, защото преди осем години  и аз – Антонина Топалова на деня 17 септември празник на София, Вяра, Надежда и Любов – чух тези думи. Но ето – жива съм и убедена, че ракът е изчезнал окончателно от моя живот и този на близките ми.

Днес съм готова да помогна и на вас със знанията и уменията си като психоложка, преминала през ужаса, съмненията, страха и надеждата последвали диагнозата. Моето послание към вас е: Събуждайте се всеки ден с мисълта, че съдбата ви е дала шанс да започнете живота си с обич към себе си и света. Останалото се случва по най-добрия за вас начин.”

ЖЕЧКА ИЛИЕВА-ЖУЖА, Специалист работа с пациенти и детски психолог в Една от 8 

 

Жечка Илиева е специалист работа с пациенти и детски психолог във фондацията. Диагностицирана е с рак на гърдата през 2013 г. Жужи, като я наричат всички, провежда информационни и практически консултации за жени с рак на гърдата, води арт-терапии и групи за взаимопомощ в Клуба на Една от 8 и е първият психолог, който целенасочено работи и провежда психологически консултации с децата на жени засегнати от диагнозата.

„Казвам се Жечка Илиева,

Мога да започна представянето си с дъщеря, сестра, майка, любима, сървайвър, детски психолог и куп други неща, но предпочитам да започна с цитат от Пипи Дългото чорапче: “Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите”.   Разбрах за себе си, че съм нещотърсащ едва след като ме срещна болестта в началото на 2013 година. Много мислих върху това, защо ми се случи, в името на какво се случва всичко това. И отговорите започнаха да идват от само себе си… Аз отделях прекалено много време и сили, за това да обгрижа другите, забравяйки за себе си.

И изведнъж осъзнах, че това е път за никъде. Че трябва да погледна навътре, а не навън, да намеря опора в себе си, а не във външните проявления. Така започнах да се вслушвам в себе си, да изучавам собствените си способности за само възстановяване. Дадох си сметка, че смисълът на урока става ясен с времето. Днес, живея в разбирателство със себе си и се опитвам да помагам и на другите да преоткрият себе си…с Любов!“

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА, Управител на Фондация Една от 8

 

Гергана Димитрова се занимава с развитие, организация и координация на фондацията, организира и следи изпълнението на проектите на организацията, работи за набирането на средства и поддържа комуникация с партньорите на Една от 8.

Казвам се Гергана Димитрова. С дългогодишен опит съм в управление на административни процеси и корпоративна социална отговорност в различни индустрии на бизнес сектора.

За мен докосването до работа с добавена стойност през годините, в които се занимавах с корпоративна социална отговорност запалиха любов за цял живот и от тогава изпитвам необходимост с труда си да давам повече на общността, в която живея, да усещам смисъла да работя за другите веки ден.

Още в първия ми разговор с Нана Гладуиш, докато ми разказваше за мисията на Фондацията, за грижата към общността на жените с рак на гърдата и техните близки, разбрах, че това е моето място. Вярвам, че със знанията и уменията си ще бъда полезна. Нося и огромното желание и мотивация да уча нови неща и да давам всичко от себе си.“

Сътрудници на фондацията

АДВОКАТ ИВАН СОТИРОВ, юридически консултации

 

Адвокат Иван Сотиров консултира жени с рак на гърдата към/за Фондация Една от 8 от създаването ѝ. Той е с над 35 години стаж в юридическата сфера. Завършва право в Софийски университет „Св. Климент Охридски” през 1981г. Работил е като Началник отдел „Правен” в район Люлин, гл. юрист в община „Връбница”, ст. юрисконсулт в Столична община в периода 1984 -1989г. От 1990г. до 1997г. е Началник отдел „Приемна” 1990-1997г. в администрацията на президента на Република България, д-р Желю Желев

Има дълъг опит като Главен юрист на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) и Адвокат на Управителния съвет на Български лекарски съюз.

НАДЕЖДА МИЛЕВА, арт-терапевт

 

Надежда е детско – юношески психолог и психотерапевт, позитивен психотерапевт и арт терапевт. От 2018г. провежда арт-терапии в Клуба на Една от 8.

„Ще опиша дългосрочността и профила на работата си с едно изречение. Нямам работен ден, а време в което съм до този който е загубил вяра, смисъл и любов.“

ВЕНЕТА ЕВТИМОВА, инструктор терапевтични йога практики

 

Венета Евтимова е преминала e обучения по йога към ISPA, ин йога към Open Doors, йога и solar reiki към Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy и е сертифициран Yoga Alliance учител.

Преминала е и обучение към БЙА за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. В момента Венета учи за магистратърска степен по Физиология на човека в Софийски Университет. Посещава и се обучава в различни курсове и семинари свързани с човешката физиология, психомоторика и енергетика. Тя е убедена във възможностите на холистичния подход към човека за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота и се стреми да го прилага в практиката си. От 2019г. Венета води терапевтични практики за дамите от общността на Една от 8.

МИЛОСЛАВА НАЙДЕНОВА, професионален гримьор

Милослава Найденова е професионален художник гримьор с дългогодишен опит. Завършила е Национална Художествена Академия през 2007г. със специалност живопис, а през 2004г. започва обучение при Димитър Коклин и трупа опит в кино продукции, реклами, клипове и фотосесии. В периода 2006г. – 2009г. работи като гримьор в Театър Българска Армия, а след това продължава кариерата си в “Шоуто на Слави” , както и в редица продукции, като “Гласът на България”, “България търси талант”, мащабни концерти, филми и др.

В Клуба на една от 8 Милослава помага на жените с диагноза да се научат да преодоляват неудобствата, свързани с лечението и да не спират да виждат и показват на света колко красиви са всъщност, като провежда консултации и води рубрика за красота на Facebook страницата на Една от 8.

„Обожавам да виждам звезди в очите, когато съм в помощ на нечие самочувствие!

ЦВЕТИ БИТА, професионален гримьор

Професионалния гримьор Цвети Бита предлага като своя лична кауза безплатен перманентен грим на вежди на жени с онкологична диагноза.

Цвети е завършила Козметичен Колеж с дипломи за най-високо ниво CIBTAC и CIDESCO в Лондон, Великобритания, дипломирала се е и в редица майсторски класове по перманентен грим.

„Дълго мислих за някаква своя кауза и реших, че мога да помагам на хората с това, в което съм добра, а именно перманентен грим“