Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Лечение

Какво представлява ракът на гърдата?

Sheba Medical Center_edit1

Ракът на гърдата започва, когато клетките в гърдите започнат да се делят и растат по неконтролируемо. Ракът на гърдата не представлява едно-единствено заболяване. Има няколко вида рак на гърдата. Той може да бъде диагностициран в различни стадии и да се развива с различна скорост. Това означава, че пациентите могат да бъдат подлагани на различни видове лечения, в зависимост от това кое е най-добро за тях.

Ранното откриване и по-доброто лечение означава, че броят на оцелелите с диагноза рак на гърдата се увеличава. Над 8 от 10 души с рак на гърдата оцеляват над пет години. Над три четвърти оцеляват над 10 години. Счита се, че във Великобритания са живи около 550 000 души, които са били диагностицирани с рак на гърдата. (Съжаляваме, но не разполагаме с българска статистика)

След като сте били диагностицирани с рак на гърдата, вашият екип специалисти ще обсъдят възможностите за лечение с вас и вероятните нежелани реакции. Този раздел на сайта описва набор от процедури, които може да ви бъдат предложени.

Вашите специалисти ще вземат предвид много различни фактори, когато обсъждат най-доброто лечение за вас, включително вида рак на гърдата, който имате, възрастта и общото ви здравословно състояние. Лечението може да включва хирургия, химиотерапия, лъчетерапия, хормонална терапия или прицелна терапия. Вида лечение и схемата, по която ще бъде изпълнено зависи от индивидуалния случай.

В този раздел ще откриете кратко описание на различните видове лечения, които се прилагат.

Надяваме се, това да ви даде нужната първоначална информация.

Ако имате допълнителни въпроси, се свържете с Фондация Една от 8