Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Лечение

Какво представлява ракът на гърдата?

Ракът на гърдата започва, когато клетките в гърдите започнат да се делят и растат по неконтролируемо. Ракът на гърдата не представлява едно-единствено заболяване. Има няколко вида рак на гърдата. Той може да бъде диагностициран в различни стадии и да се развива с различна скорост. Това означава, че пациентите могат да бъдат подлагани на различни видове лечения, в зависимост от това кое е най-добро за тях.

Ранното откриване и по-доброто лечение означава, че броят на оцелелите с диагноза рак на гърдата се увеличава. Над 8 от 10 души с рак на гърдата оцеляват над пет години. Над три четвърти оцеляват над 10 години. Счита се, че във Великобритания продължават живота си около 550 000 души, които са били диагностицирани с рак на гърдата. (За съжаление не разполагаме с подобна статистика за България).

След като сте били диагностицирани с рак на гърдата, вашият екип специалисти ще обсъдят възможностите за лечение с вас и вероятните нежелани реакции.

В този раздел сме описали набор от процедури, които може да ви бъдат предложени.

Вашите специалисти ще вземат предвид много различни фактори, когато обсъждат най-доброто лечение за вас, включително вида рак на гърдата, който имате, възрастта и общото ви здравословно състояние. Лечението може да включва хирургия, химиотерапия, лъчетерапия, хормонална терапия или прицелна терапия. Вида лечение и схемата, по която ще бъде изпълнено зависи от индивидуалния случай.

Тук ще откриете кратко описание на различните видове лечения, които се прилагат.

Надяваме се, това да Ви даде нужната първоначална информация.

Ако имате допълнителни въпроси, свържете се нас и ние ще се постаряем да Ви отговорим.