Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Подкрепа при терапия и след нея

Информационни и практически консултации

Ние знаем, че всяка жена, чула диагнозата рак на гърдата, както и нейните близки, имат нужда да получат отговор на много възникнали въпроси. Искаме да Ви помогнем да направите най-добрия избор за себе си и затова Ви предоставяме безплатни информационни и практически консултации.

Благодарение на програмата „Бъди до мен“, която реализираме с подкрепата на AVON, всеки  понеделник, сряда и петък предлагаме безплатни информационни и практически консултации, които да Ви помогнат да разберете поставената Ви диагноза и назначено лечение.

Розовата чанта Не си сама

В рамките на програмата “Не си сама”, подкрепена от Магазини Мания, 300 ново диагностицирани жени, преживели мастектомия, могат да получат своята Розова чанта.

Можете да заявите “Розовата чанта” за вас или ваш близък, като се обадите на телефон: +359 878 16 17 18 от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 часа.

Специализирани аксесоари и бельо

Фондация Една от 8 предоставя безвъзмездно тюрбани и перуки за жените, които губят косата си вследствие на химиотерапия.

Периодично организираме и кампании за раздаване на специализирани сутиени и бански костюми за жени, преживели мастектомия.

Следете Facebook страницата ни ЕДНА ОТ 8, за да разберете за следващата кампания.

Индивидуални консултации с психолог

Диагнозата рак на гърдата може да бъде едно от най-тежките събития в живота на една жена. В такъв момент пациентите често не знаят към кого да се обърнат, за да споделят страховете и тревогите си и да бъдат разбрани и подкрепени. Промяната в стила и начина на живот на лекуващата се жена влияе върху психическия климат на цялото семейство.

Ние знаем, че подкрепата за жените с рак на гърдата и техните близки е от изключителна важност през всички етапи на лечението, затова при нас можете напълно безплатно да получите индивидуални психологически консултации.

Индивидуални консултации с детски психолог

Диагнозата рак на гърдата е тежко изпитание за всяка жена. Но за майка, която се грижи за малки деца, диагнозата носи допълнителни притеснения – кога и как да съобщят на децата, как и дали да говорят с тях за болестта, как да се справят с реакцията им и да бъдат тяхната опора.

Децата са отражение на атмосферата в дома и поведението на своите родители, изживяват по свой начин случващото се и имат нужда от помощ да го осмислят. Ние знаем колко е важно в този момент и родителите и детето да намерят помощ и подкрепа, за да продължат напред.

Групи за взаимопомощ

В Клуба на Една от 8 периодично сформираме безплатни групи за взаимопомощ, подходящи както за жени с рак на гърдата, така и за пациенти с други онкологични заболявания.

Групите за взаимопомощ събират хора с общ проблем, за да споделят личните си истории. Те са модерирани от специалисти психолози.

Участниците намират емоционална помощ и подкрепа, обменят информация, търсят ефективни начини за справяне със ситуацията, разбират, че не са сами в изпитанието.

Юридически консултации

Фондация Една от 8 предлага безплатни правни консултации за жени с рак на гърдата.

Нашият адвокат Иван Сотиров отговаря на въпроси, свързани с ползване на  болничен, платен и неплатен отпуск, пенсиониране по болест или други професионални и лични теми, които изискват консултация с юрист.

Напишете вашето запитване, изпратете ни го на имейл: info@ednaot8.bg и адвокат Сотиров ще ви отговори.

Арт-терапии

Веднъж в месеца Клубът на Една от 8 се превръща в Арт-ателие за разнообразни арт-пътешествия.

Арт-терапията е форма на психотерапия, която дава възможност за творческо, невербално изразяване чрез използване на художествени материали, като не е необходим опит или умения в изобразителните изкуства. Целта не е естетическото качество на произведението, създадено в процеса на работа, а подтикване на участниците да направят промяна и да развият личностовия си потенциал чрез използването на художествени материали и похвати в една сигурна и защитена среда.

Йога

Една от 8 организира йога терапия за жени с онкологични заболявания. Йогата ни помага да подобрим самочувствието си, прави ни устойчиви на депресията. Помага ни да се справим с гнева и страха, стимулира ни да открием неподозирани вътрешни ресурси.

Надяваме се, че чрез йога, жените с рак на гърдата ще успеят да приемат промените, настъпили вследствие лечението и да изградят една още по-стабилна връзка с телата си.

Упражненията са с умерено натоварване и за тонус на тялото.

Консултации с професионален гримьор

Всяка жена има нужда да се чувства красива и уверена. Често обаче самочувствието на жените с рак на гърдата страда заради всичко, през което преминават по време на лечение. За да им помогнем да се научат да преодоляват неудобствата и да не спират да виждат колко красиви са всъщност – с коса или без коса, с вежди или без вежди, Една от 8 предоставя безплатни консултации с професионален гримьор.

Нашите гримьори дават компетентните си съвети в Клуба на Една от 8 и учат дамите как още по-добре да разкрият красотата и женствеността си.

Обявяваме предварително дата за провеждане на консултациите с професионален гримьор в нашата Facebook страница –  ЕДНА OT 8.

Програмата “Сърдечни приятелки”

„Сърдечни приятелки“ е национална мобилна програма за подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата.

В рамките на програмата, екипът на Една от 8 от професионални психолози и консултанти, преживели диагнозата рак на гърдата, посещава Комплексен онкологичен център или онкологично отделение в градските болници, където разговаря с пациенти, раздава помощни средства и аксесоари, осигурява необходимата подкрепа на жените и техните близки.

Следете страницата ни във Facebook – ЕДНА OT 8, за да разберете кога ще бъдем във вашия град.