Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Групи за взаимопомощ

В Клуба на Една от 8 периодично сформираме безплатни групи за взаимопомощ, подходящи както за жени с рак на гърдата, така и за пациенти с други онкологични заболявания.

Групите за взаимопомощ събират хора с общ проблем, за да споделят личните си истории един с друг, и са модерирани от специалисти психолози.

Чрез различни психо-терапевтични техники, участниците, използвайки собствените си емоции и въображение, водени от модераторите на групата – Жечка Илиева-Жужа и Антонина Топалова, имат възможност :

  • да изградят ефективни връзки със себе си и да се адаптират към промените, възникващи след заболяването
  • да експериментират различни поведения в защитена среда
  • да решават и дискутират свои вътрешни конфликти и търсения
  • да се научат да се себеотстояват, балансират и комуникират със своите близки
  • да станат част от общност

Участниците намират емоционална помощ и подкрепа, обменят информация, търсят ефективни начини за справяне със ситуацията, разбират, че не са сами в изпитанието.

Срещите се организират и провеждат в защитена среда, толерантна и спокойна атмосфера, която гарантира конфиденциалността на присъстващите и споделената информация.

Групите са с постоянен състав, не повече от 10 до 12 жени. Провеждат се веднъж седмично в рамките на 6 последователни срещи с продължителност 90 мин.

Обявяваме предварително сформирането на групите, графика и записването в нашата Facebook страница – ЕДНА ОТ 8.

Използваме и онлайн възможностите на платформата ZOOM за дистанционно участие в групите за взаимопомощ за дамите, които не са от София, или нямат възможност да дойдат в Клуба на Една от 8.