Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

За Фондацията

Фондация Нана Гладуиш-Една от 8 е неправителствена организация в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки, чиято дейност изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители.

Нашата история

Фондация Една от 8 е основана през 2013 г. от Нана Гладуиш. Нана е известна телевизионна водеща в България. През 2012 г. тя публично обявява в ефира на Нова телевизия, че е с диагноза рак на гърдата. Откровената й изповед трогна милиони българи. Малко по малко Нана започна да превръща личната си битка в кауза от национален мащаб. По време на цялото си лечение, тя не спря да говори за рака и за предизвикателствата, пред които той ни изправя. През 2017 г. г-жа Гладуиш беше диагностицирана с рак и на другата гърда. Въпреки всички преживени операции, химиотерапии, лъчетерапии, таргетни терапии и пр., през цялото време тя не спираше да работи и да помага на жените с рак на гърдата в цялата страна.

Нашата мисия                                                                                                          

Нашата мисия е да помогнем за ранно откриване на рак на гърдата и да достигнем до жени с диагноза рак на гърдата, като предоставяме безплатна информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа. За нас е от изключително значение жените с рак на гърдата и техните близки да запазят качеството си на живот и да продължават да се реализират успешно и пълноценно в обществото. Научете повече за нашите програми тук.

 „Често ще ме чуете да казвам колко силно вярва в думите на Казандзакис, че: Единственият начин да спасиш себе си се състои в това, да се бориш да спасиш другите.“

„На всички, които чуваме думата „рак“ ни предстои битка. Аз ви предлагам да я водим заедно.“

„Посвещавам Фондация „Нана Гладуиш-Една от 8“ на моя баща, капитан далечно плаване, Стефан Стефанов- Хари, който почина от рак на 25 септември 2007 г. Благодаря ти татко, че ме научи да обичам живота и никога да не се отказвам.“

Нана Гладуиш