Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Нашите програми

„Сърдечни приятелки“

„Сърдечни приятелки“ е нашата национална мобилна програма за подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки.

Стартирахме програмата „Сърдечни приятелки“ през 2017г. Благодарение на „Розовият кемпер“ – мобилния клуб на Една от 8, програмата се осъществява в национален мащаб, като във фокуса ѝ са, както големите градове, така и малки населени места.

В рамките на „Сърдечни приятелки” екипът на Фондацията посещава Комплексен онкологичен център или онкологично отделене в градските болници, където разговаря с пациенти, раздава помощни средства и аксесоари, осигурява психологическа, емоционална, практическа и информационна подкрепа на жените и техните близки.

Жените, част от екипа на Една от 8, лично са преживели мастектомия, квадрантектомия, лумпектомия, лимфна дисекция, химиотерапия, лъчетерапия, хормонална терапия, реконструкция на гърда. Запознати са с принципите на действие на неоадювантна и адювантна терапия, методи за проследяване, генетични тестове за рак на гърдата, както и различните терапии, предлагани при рецидивирали пациенти.

За трите години на своето съществуване програмата посети 44 града в България и 22 онкологични болници/отделения, с 780 жени с диагноза рак на гърдата бяха проведени практически беседи с екипа на Една от 8, 536 жени получиха психологическа консултация от психолозите на фондацията, над 220 жени с диагноза получиха консултация от професионален гримьор и бяха раздадени безвъзмездно над 2 100 помощни средства и аксесоари.

През годинте дарители на програмата бяха Магазини Mania, Avon, Pfizer, Novartis, 60K, списание EVA, Euromarket, Roche, Astra Zeneca, McDonald’s, Societe Generale Експресбанк, както и много частни дарители.

Подкрепете програмата „Сърдечни приятелки”, за да можем да продължим да помагаме на жените с рак на гърдата и техните близки.

едства и аксесоари.

„Бъди до мен“

„Бъди до мен“ е съвместна програма на Една от 8 и нашия дългогодишен партньор Avon, която стартира през 2015г. Средствата за осъществяването на “Бъди до мен” са събрани благодарение на програмата на Avon– “От любов към живота”, чийто двигател са представителите и служителите на компанията.

С програмата “Бъди до мен” ние помагаме в ранната диагностика, провеждайки профилактични прегледи на здрави жени, но също така даваме подкрепа и на диагностицирани жени и техните близки осигурявайки им безплатни практически, информациони и юридически консутации, арт-трапии и групи за взаимопомощ, осигуряваме им специализирани сутиени за след преживяна мастектомия и др. важни аксесояари.

„Бъди до мен“ помага на жените да се върнат към истинското си “аз”, да открият посоката, пътя, по който да тръгнат и да продължат живота си със самочувствие и увереност, въпреки диагнозата.

В момента, в който им е най-тежко, им даваме възможност да срещнат хора, които ги разбират в лицето на нашите психолози, консултанти и арт-терапевти – изключителни жени, самите те преживели рак на гърдата, справили се с болестта и продължили да живеят един пълноценен и щастлив живот.

Подкрепете програмата „Бъди до мен“, за да можем да продължим да помагаме на жените с рак на гърдата и техните близки.

Розовата чанта „Не си сама“

През 2019г. стартирахме програмата Розова чанта „Не си сама“ с подкрепата на Магазини Мания. Средствата за осъществяването на “Не си сама” се набират благодарение на инициативата на Магазини Мания – “Дрехите не са боклук”.

Чрез програмата „Не си сама“ Фондацията осигурява на новодиагностицираните жени сет с най-необходимото след преживяна мастектомия – първична следоперативна гръдна протеза; анти-стрес топка, с която могат да правят раздвижване и гимнастика на ръката след хирургичната интервенция – независимо дали е направена мастектомия, квадрантектомия, пълна или частична лимфна дисекция; розов бележник с химикалка, в който дамите да записват важни неща, свързани с лечението си, брошура с дейностите и услугите на Фондация Една от 8, от които могат да се ползват, а при заявка и много други специализирани информационни брошури на Фондацията.

Подкрепете програмата „Не си сама“, за да можем да продължим да помагаме на жените с рак на гърдата.

Кампания „Обичам те“

Мъже до жени с рак на гърдата разказват …

През 2018г. проведохме кампанията „Обичам те“, посветена на всички мъже, подкрепящи своите жени с диагноза рак на гърдата.

Ние знаем, че много от нещата, които мъжете до жена с онкологични заболявния правят, остават невидими за околните. Много често обществото ни приема грижата им като задължение и забравя, че всяко тяхно действие е продиктувано от обич.

Дадохме възможност на всички да покажат, че са готови да говорят, да споделят, да ни кажат какво е да чуеш думите – „Жена ви има рак“.

Кампанията беше отбелязана с голямо събитие в центъра на столицата, където мъжете до жени с рак на гърдата, облечени в бели тениски с розови сърца, се включиха в организираното от нас, Възпрепятствано бягане.

Символично краката на всеки бягащ бяха вързани с розов ластик, за да покажем, че една тежка диагноза може да те затрудни, както ластикът ограничава движенията ти, но не може да ти попречи да стигнеш целта.

На бул. „Витоша“ беше изложена и специална арт-инсталация със снимките на 8 мъже до жени с рак на гърдата.

Кампанията беше подкрепена на Pfizer, а до нас на място застанаха и нашите приятели и партньори от Avon.